26 Mart 2016 Cumartesi

Demirdöküm Nitromix Kombide F22 Arızası

Demirdöküm Nitromix kombi kullanıcıları bilgi amacı ile sayfamızı inceleyebilir. Nitromix kombiler yeni seri cihazlardır. Demirdöküm markasına ait bir modeldir. Nitromix kombilerde karşılaşılan arızalar konusunda sizleri bilgilendirmek adına sayfamızı bloğumuzda paylaşacağız. Nitromix kombide f22 hatası nedir? Demirdöküm Nitromix kombide f22 arızası nasıl çözümlenir? Nitromix kombide bu sorunla karşılaşıldığı zaman kullanıcı olarak yapabilecek işlem bulunmaktadır. Bu durumda direk servisi çağırmak yerine bir uygulama yapabilirsiniz. Sizlere dilerseniz bu konudaki bilgileri hemen sunalım.

Demirdöküm Nitromix kombide f22 hatası tesisat su basıncı hatası olarak bilinmektedir. Yani kombi tesisatında su bulunmadığından kombi bu arızaya geçmiştir. Bu durum karşısında kullanıcı olarak cihaza su basmanız gerekmektedir. Zaten bar değerini kontrol edecek olursanız eğer 1 barın altında olduğunu ve sıfıra yaklaştığını göreceksiniz. Nitromix kombide bulunan doldurma musluğu ile işlemi yapabilir kombiye su basabilirsiniz. Nitromix kombide doldurma musluğu kombinin alt kısmında yer almaktadır. Nitromix kombinin sağ alt köşesine doğru bakacak olursanız mavi plastik bir parça göreceksiniz. Bu parça ile Nitromix kombiye su basmanız gerekmektedir. Bar değeri 1,5 bar olana kadar Nitromix kombiye su basın. Zaten parçayı çevirdiğiniz zaman Nitromix kombiden su sesi duyacaksınız. Su sesi kombiye su basıldığını belirtir. Bir de bar göstergesini işlem sırasında takip edin. İlerleme olduğunu göreceksiniz. Bu değerin normal seviyesi 1,5 olduğundan bu değere geldiğinde mavi doldurma musluğunu kapatıp kombi panelinde yer alan reset düğmesine basmanız gerekir. Reset düğmesine basmanız sonrasında düzelme durumu olmaz ise işlemi 3 kez daha tekrarlamanız gerekir. F22 arızası silinir ise sorun kalmamıştır diyebiliriz yani bu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Fakat bar düzelme olmaz ise doldurma musluğunu çevirdiğiniz zaman su sesi gelmiyor boşa dönüyor ise doldurma musluğu değişimi gerekebilir.

Veya su sesi duymanıza rağmen bar göstergesinde yükselme olmuyor ise bu durumda basınç sondası sorunu olabilir. Bu iki durum karşısında servis müdahalesi gerekeceğinden Demirdöküm Nitromix Servisi ile görüşmeniz yardım almanız gerekmektedir. Cihaza daha fazla müdahalede bulunmamanızı da tavsiye ederiz. Bir sorun söz konusu ise işi uzmanına bırakmak daha sağlıklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder