19 Nisan 2016 Salı

Demirdöküm Vinto F21 Arızası

Demirdöküm Vinto kombi kullanıcıları ekran başına! Vinto kombilerde karşılaşılan sık sorunlar hakkında sizleri her zaman için bilgilendiren Demirdöküm Kombi Servisi bugün de yine karşınıza sizleri Vinto kombide meydana gelen bir arıza durumu ile alakalı bilgilendirecektir. Vinto kombi kullanıldığı sırada karşınıza çıkan F21 arıza kodunun sebebi nedir bugün bu konudaki bilgileri sizlere aktaracağız. Demirdöküm Vinto kombide f21 arızası nedir? Vinto kombi neden f21 hatası verir? Bu arıza durumunda yapılması gerekenler nelerdir? Sizleri hemen bilgilendirelim.



Vinto kombi ekranında beliren F21 arızası kombideki düşük su basıncını gösterir. Kombi düşük su basıncı vermesinin sebebi de tesisat suyunun olması gerekenden az olması ve kombinin de az olan su ile çalışamamasıdır. Bu nedenle de diyebiliriz ki Vinto kombide eksik olan suyu tamamlamanız gerekmektedir. Yani yapmanız gereken uygulama Demirdöküm Vinto kombiye su basmak olacaktır. Kombiye su bastığınız zaman arıza çözümlenecektir. Demirdöküm Vinto kombiye su basıp bu arızadan kurtulmak adına doldurma musluğunu kullanmanız gerekmektedir. Doldurma musluğu kombi altında genelde siyah ya da mavi renktedir. Çevirmeli plastik olan parça kombiye monteli durumda ve genelde alt kısımdadır. Kombi altına baktığınız zaman zaten parçayı görürsünüz. Parça sola çevrildiği zaman açılır. Dilerseniz hemen sol tarafa doğru çevirin. Çevirdiğiniz zaman tesisata su eklenir ve bu sebeple de su sesi duyarsınız. Aynı anda bar göstergesini de takip edin ki olması gereken suyu basın. Su basıncı yüksek olursa ya da olması gereken değerin üstüne çıkarsa bu durumda su akıntısı sorunu meydana gelir. Çünkü otomatik olarak emniyet ventili devreye girecektir. Su basımını 1,5 bar değerine kadar yapmanız gerekir. Bu değere geldikten sonra da doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatmanız gerekmektedir. İyice sıkarsanız kesin anlamda kapanır. Kapandığından emin olun ki bar yükselmeye devam etmesin ve kombi yüksek su basıncı ile su akıtmasın. Doldurma musluğunu çevirmenize rağmen su sesini duymanıza rağmen bar değerinde ilerleme olmuyor ise basınç sondası arızalıdır. Bu durumda parça değişimi gerekebilir ve servis yardımı almalısınız. Demirdöküm Vinto kombide yaşadığınız bu sorunu önemseyin. Ayrıca Demirdöküm kombi su akıtıyor arızasında da destek almanızı tavsiye ederiz.


Su sesini hiçbir şekilde duyamıyorsanız bu durumda doldurma musluğu arızalıdır ve parçanın değişimi adına yapmanız gereken Demirdöküm Servisi’nden yardım almaktır. Su basımını yapmanıza rağmen ekranda hala F21 arızası var ise Vinto kombiyi birkaç kez resetlemenizi öneririz. Reset sonrasında hala bir düzelme olmuyorsa da bu durumda servisi çağırmanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder