10 Eylül 2016 Cumartesi

Demirdöküm Vinto F04 Arızası

Demirdöküm Vinto kombi kullanan tüketicilerimiz var ise oluşturduğumuz bu blog sayfamızı inceleyebilir. Bu yazımızda Vinto kombilerde karşınıza sıkça çıkabilecek bir arıza kodu hakkındaki bilgileri sunacağız. Sizlere bu anlamda yardımcı olmaya çalışacak bilgileri sunarken bizleri her zaman takip etmenize de yardımcı olacağız. Demirdöküm Vinto kombide f04 arızası ne demektir? Vinto kombi neden f04 arızası verir? Bu konuda kullanıcı olarak yapılması gereken uygulamalar neler olabilir ya da servis çağırmak mı gerekir? İşte tüm merak edilen o soruların yanıtı:


Demirdöküm Vinto f04 hatası gaz yokluğu anlamına gelen bir arıza kodudur. Bu daha çok cihazda ateşleme durumunun olmadığını belirtmektedir. Cihaz neden ateşleme yapmaz diye düşünecek olursak eğer karşımıza birçok sebep çıkar. İşte bu durumda tüketici olarak direk servis çağırmak yerine servis öncesi yapılacakları bilmek ve uygulamak gerekmektedir. Bu uygulamaları sırası ile sizlere anlatalım… Bu hata kodu ile karşılaşan Vinto kombi kullanıcıları öncelikle dairesinde doğalgazın olduğundan emin olmalıdır. Bu anlamda öncelikle dairesinde ocak gibi cihazları doğalgaz ile çalışıyor ise ocağı kontrol etmelisiniz. Ocak da çalışmıyor ise bu daireye bir sebeple gazın gelmediği anlamına gelir. Hemen kapının dışına çıkarak gaz vanasını açık mı kapalı mı diye kontrol edin. Gaz vanası gaz borusu hizasında ise açık demektir. Bu hizada değilde aynı hizaya getirin yani açın. Cihazı resetlemeniz durumunda sorun düzelecektir. Gaz vanası zaten açık durumda ise ve buna nazaran ocakta da Vinto kombide de çalışma durumu olmuyor ise bu durumda gaz çalışması nedeni ile bölgede kesinti olabilir ve bir süre beklemeniz gerekebilir. Ya da yardım için doğalgaz firmasını da arayabilirsiniz. Kontroller sonucunda ocağınız çalışıyor ise bu daireye gazın geldiğini fakat buna rağmen Vinto kombide sorun olduğu anlamına gelir. Kombi yanında bulunan gaz vanasını kontrol edin. Kapalı ise açın. Açık durumda ise cihazın su basıncı düştüğü için de ateşleme yapmıyor olabilir. Basınç seviyesi düşük ise su basın. Normal değerde ise su basmayın ve cihazı resetleyin.

Resetleme uygulamasını 3 kez yapmanıza rağmen Vinto kombide hala f04 arızası devam ediyor ise bu durumda yapmanız gereken işlemler de son bulmuş demektir. Yani servis yardımı almanız şarttır. Demirdöküm Servisi olarak bu gibi durumlarda genelde karşımıza çıkan arızalı parçalar da şunlardır: ateşleme elektrodu, iyonizasyon elektrodu, gaz valfi ve anakart… Bu parçaların hangisinde sorun olduğunu ancak uzman servis ekibi tespit ederek sizleri bilgilendirebilir ve gereken müdahaleyi dairenizde yapabilir. Bu açıdan da işi uzmanına bırakmanız gerekmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder