31 Mart 2016 Perşembe

Demirdöküm Kombi Su Akıtıyor

Demirdöküm kombilerde genelde her dönem karşımıza çıkan bir arıza durumu hakkında sizlere bilgiler sunabilmek amacı ile bloğumuzdaki bu sayfamızı oluşturmuş bulunmaktayız. Demirdöküm kombinin su akıtması arızasını genelde kullanıcılar her dönemde çeşitli sebeplerle yaşayabilmektedir. Bu sorun neyden kaynaklı meydana geldi her şeyden önemlisi budur. Bir de tüketicilerimiz genelde bu arıza durumunda yapabilecekleri işlem olup olmadığını da merak eder. O halde bilgileri sizlere hemen sunalım.


Demirdöküm kombiden su akıyor ise bu durumda öncelikle nereden su geldiğine bakılmalıdır. Düşük bir ihtimalle de olsa boruda çatlama sebebi ile su akıntısı olabilir. Bu durumun yalnız kombi ile bir alakası olmaz ve bu tesisat problemidir. Bu durumda yeni boru değişimi için tesisatçıdan yardım almanız gerekmektedir. Sorun eğer kombide ise tüketicinin müdahalede bulunup bulunmadığı önemlidir. Mesela kullanıcı düşük su basıncı hatası sebebi ile kombiye su basarken fazla su basarsa ya da doldurma musluğunu o anda direk kapatamazsa 3 barı geçen tesisat suyu sebebi ile de kombi su akıtır. Bu durumda emniyet ventili açılır ve kombideki fazla suyu tahliye eder. Su akıntısı bu durumda olmaz ise petek havasını alarak fazla suyu düşürebilirsiniz. Kombiye su basarken doldurma musluğunun kırılması, açık unutulması ya da tam kapatılmasına rağmen kapalı kalmayıp açık durması da basıncın yükselmesi ile beraber su akıntısı sorununu meydana getirir. Bu anlamda müdahale de yalnızca doldurma musluğu üzerinden olur. Parça değiştirilir ve sorun çözümlenir. Doldurma musluğu ile alakalı olmayan durumlarda da kombi su damlatabilir. Mesela genleşme tankının havası eksik ise basınç yükseliyor ve bu sebeple su akıntısı oluyor olabilir. Tanka hava basılarak sorun çözümlenebilir. Bu durumun yanı sıra genleşme tankının delinmesi, plaka eşanjördeki arıza, ana eşanjör sorunu, bloklarda çatlama veya delinme, hava prujörünün ağzının pislikle dolması gibi durumlar da Demirdöküm kombide su akıntısı problemi yaşanılabilir.
Demirdöküm kombi su akıttığında görüldüğü üzere birden çok sebebi bulunmaktadır. Bu durumda kullanıcı olarak sorunu çözümleyemeyeceğinizden Demirdöküm Servisi yardımı almanız gerekir. Su akıntısı geçici olarak da olsa en azından servis ekipleri gelene kadar dursun istiyorsanız da kombinin altında yer alan tesisat borulardan sağ kısımdan ikinci borunun üstünde yer alan vanayı kapatabilirsiniz. Su akıntısı hemen olmasa da bir on on beş dakika sonrasında kesilecektir.


4 yorum:

  1. Demırdokum atron kombi kullanıyorum kombıye su basarken fazla basmaktan kombı altı delıkten su akıtmaya basladı 5 saat gectı damla damla akıtıyor gece kalkıp baktıgımda 1 bar a dusmustu 1,5 bara getırdım su tamamen kesılırmı acaba

    YanıtlaSil
  2. Selam Demirdöküm neva kombi kullanıyorum
    Arka tarafta küçük radyatör şeklindeki şeyin altı hep şu damlatıyor
    Su basdıkça bar çıkıyor ama suda çokça damlıyor
    Sebebi nedir öğrenebilirmiyim Rica etsem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. size cevap olrak biri yazdımı acaba ayni sorun bendede var

      Sil
  3. Demirdöküm mitromix kombim içinden su kaçırıyor 3 sefer servis çağırmaya rağmen kalıcı çözüm bulunamadı. Tamam diyip gidiyor 2 gun sonra yine ayni problem. Yelek giyen teknik servis elemanı olmuş. Bir sonraki ne diyecek bakalım bekliyoruz.

    YanıtlaSil