18 Şubat 2016 Perşembe

Demirdöküm Atron Arıza Kodları

Demirdöküm Atron arıza kodlarının açıklamaları sayfamızdadır.
F1 Arıza Kodu: Kombide aşırı ısınma meydana geldiği taktirde bu arıza kodu ortaya çıkmaktadır. Bu durumda da limit termostatta arıza söz konusu dememiz doğru olacaktır. Parçanın değişimi için Demirdöküm Atron Kombi Servisi ile iletişime geçmelisiniz.
F2 Arıza Kodu: Sıcak su ntc sinde arıza oluğunu belirten koddur. Bu ntc nin arızalanması durumunda kullanıcılar kombiden sıcak su alamazlar. Demirdökğm Atron Servisi tarafından ntc değişimi yapılmalıdır. Bu nedenle cihaza müdahalede bulunmayınız.
F3 Arıza Kodu: Cihazın tesisata gönderdiği yusu ölçme görevinde olan sensörde bağlantı sorunu yaşandığından dolayı bu arıza kodu ortaya çıkmaktadır. Müdahalede bulunacağınız bir işlem olmamaktadır. Demirdöküm Atron Servisi ile görüşmeniz gerekir.

F4 Arıza Kodu: Bu arıza kodu ise cihazın ateşleme yapmadığını belirtir. Dolayısıyla cihaz ateşleme yapamadığı için herhangi bir verim kullanıcılara sağlamaz. İyonizasyonda ya da gaz valfinde sorun olabilir. Kesin tespit için Demirdöküm Servisi ile görüşünüz.
F5 Arıza Kodu: Bu arıza kodunun ekranda olması sebebi ile hava akışı sağlanamaz. Hava prosestatında arıza var dememiz uygun olacaktır. Prosestat değişimi Demirdöküm Atron Servisi tarafından yapılacağı için servis desteği almalısınız.
F6 Arıza Kodu: Tesisata giden suyu ölçme görevinde olan sensörle alakalı olarak sorunun mevcut olduğunu söylememiz doğru olacaktır.  Sorunun çözümü için Demirdöküm Atron servis desteği almalısınız.
F7 Arıza Kodu: Kombinizin ekranında bu arıza kodu yer alıyorsa gaz armatöründe yani gaz valfinde arıza var demektir. Bu arıza kodu nedeniyle kombi ateşleme yapmaz ve kullanıcılar kombiden yana verim alamazlar. Demirdöküm Kombi Servisi ile işletişime geçerek destek alınız.
F8 Arıza Kodu: Kombinin tesisat devresine göndermiş olduğu suyu ölçme görevinde olan sensörde aşırı ısınma problemi ile arızaya geçtiğini belirten arıza kodudur. Sensörün değişimi gereklidir. Cihaza olası müdahalede bulunmadan Demirdöküm Atron Servisini arayınız.
F9 Arıza Kodu: Bu arıza kodu hava prosestatında kısa devre yaşandığını gösteren arıza kodudur. Hava prosestatının arızalı olması nedeniyle hava akışı sağlanamaz. Parçanın değişmesi durumunda sorun ortadan kalkar. Bu nedenle Demirdöküm Atron Desteği almanız gerekir.
F10 Arızası: Demirdöküm Atron kombilerde bu arıza kodu kombi basıncının düşük olduğunu gösterir. Basınç değerini kombi altında bulunan doldurma musluğunu kullanarak 1,5 bara getirmeniz halinde yaşadığınız sorun düzelecektir.
F11 Arıza Kodu: Atron kombinin bu arızayı vermesinin nedeni su akışının sağlanamamasından kaynaklanmaktadır.  Kombi içerisinde su akışı olmadığından dolayı problemin çözümü için Demirdöküm Atron Kombi Servisi ile görüşünüz.
F12 Arıza Kodu: Gelen voltajın 165 V altında olduğunu göstermektedir.  Bu gibi durumlarda cihazı kullanmamanız gerekir. Aynı zamanda voltaj düzenleyici regülatör kullanmanızda fayla olacaktır. Aksi durumda cihaz içerisinde yer alan parçalar zarar görerek sizlere ek bir masrafta geri döner.
F13 Arıza Kodu: Kalorifer gidiş aynı zamanda dönüş sensörü arasındaki sıcaklık farkının olması nedeniyle Atron kombi bu arıza kodunu verir. Demirdöküm Atron Servisini arayıp destek alınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder