18 Mart 2016 Cuma

Demirdöküm Kombide Genleşme Tankı

Demirdöküm kombide genleşme tankı; Demirdöküm kombileri meydana getiren birden çok parça bulunmaktadır. Hangi parça daha önemli hangi parça daha önemsiz diye soracak olursanız eğer yanıtımız olmaz. Çünkü parçaların her biri farklı işlevdedir ve parçalar genel anlamda kendi alanında önemlidir. Kombide sıcak su için ayrı kalorifer için ayrı çalışan parçalar bulunmaktadır. Tabi bu iki konum için ortak çalışmakta olan parçalar da vardır. Kombideki görevi farklı olan ve önem bakımından da yüksek olan bir parça ile alakalı bugün sizlere bilgiler sunarak yardımcı olmaya çalışacağız.

Demirdöküm markalı kombiler başta olmak üzere her marka model kombide genleşme tankı bulunmaktadır. Demirdöküm Servis olarak bu parçaya hizmetimiz bulunmaktadır. Bu parçanın bulunmadığı kombi yoktur. Çünkü kombi içerisinde su dolaşımı sağlanmaktadır. Bu su dolaşımı sebebi ile suda aşırı ısınma meydana gelebilmektedir. Kombi içerisinde aşırı ısınan su da her zaman için genleşmekte yani çoğalmaktadır. Bu normalinde de bu şekildedir. Yani ısınan su her zaman için genleşmeye uğramaktadır. Yalnız kombiler bu genleşmeden zarar görüp arızalanabilmektedir. İşte bu duruma engel olabilmek amacı ile kombilerde genleşme tankı bulunur. Demirdöküm kombide genleşme tankı iki parçaya bölünmüş durumdadır. Genel olarak kırmızı ya da gri renginde olan bir parçadır. Ebat bakımından büyüktür. Şekil olarak da ya yuvarlak olur ya da dikdörtgen şekilde olur. Demirdöküm kombilerde de diğer kombi modellerinde olduğu gibi parça hemen hemen aynı olmaktadır. Sadece Demirdöküm markalı her modelde tek bir genleşme tankı uyumlu olmaz. Cihazın modeline göre genleşme tankı değişebilmektedir. Genleşme tankının bir kısmında su vardır diğer kısmında hava vardır. Hava olan kısımda sürekli havanın bulunması gerekir. Havası biterse Demirdöküm kombide basınç düşme, basınç yükselme ya da su akıtma gibi sorunlar meydana gelebilir. Yalnız bu sorunlarda genel anlamda tankın havası eksik denilemez. Genleşme tankının havası öncelikle ölçülmelidir.

Ölçüm sonrası havası eksikse hava basımı yapılmalıdır. Bu uygulama genelde bakım sırasında da yapılacağı için Demirdöküm kombinin bakımını yılda bir kez bu gibi sorunları yaşamamak adına yaptırmanız gerekmektedir. Demirdöküm kombide genleşme tankı arızasında havası eksikse hava dolumu yapılır membranı yani tankı ikiye bölen parçasında sorun varsa tankın değişimi gerekmektedir. Genleşme tankında delinme de meydana gelebilir. Bu durumda da yine tamir yapılamayacağından değişimi gerekmektedir. Demirdöküm kombide genleşme tankının yeri genel olarak cihazın üst arka kısmıdır. Demirdöküm Klima Servisi olarak da hizmet sunan firmamız sizlere uzman ekibi ile yardımcı olacaktır.

1 yorum:

  1. Sorum şu genleşme tankımdan hava sesi geliyor ses bitince su geliyor içinden ne yapmam gerek

    YanıtlaSil