28 Temmuz 2017 Cuma

Solaris 60 Ledi Yanıp Sönüyor

Demirdöküm Solaris model kombi kullanıcısı olarak 60 led arızası ile karşılaştıysanız eğer sunacağımız bu bilgiler yararınıza olacaktır. Solaris 60 Ledi Yanıp Sönüyor ise bu arıza durumunun sebepleri kadar nasıl çözümleneceğini de merak ettiğinizi biliyoruz. Bu sebeple yazımızda sizlere bu sorunu yaşayan bireylere yardımcı olabilecek bilgileri aktarıyor olacağız.

Solaris 60 Ledi Yanıp Sönüyor ise;

Tesisat devresi su basıncı düşük demektir.

Solaris model ledli kombilerde genel anlamda çok sık karşımıza çıkan arıza durumlarından biri olmaktadır. Bu sorunda kullanıcı olarak cihaza su basmalı ve basıncı yükselterek sorunu çözümlemelisiniz. İşlemin nasıl yapılacağı konusundaki bilgileri de sizler için sunalım:

Çözüm:

Solaris model kombi basıncını artırmak basit bir uygulamadır. Uygulama yalnızca doldurma musluğu ile yapılmaktadır. İşlemin nasıl yapılacağını sizlere kısaca sunalım…

►► Solaris model kombinin sol altında monteli durumda olan “siyah doldurma musluğu” nu sola doğru çevirmelisiniz. Parçayı çevirdiğiniz an cihazdan su sesi gelecektir. Aynı zamanda bar değerini kontrol ederseniz yükselme olacaktır. Basınç yani bar değeri 1,5 e geldiğinde doldurma musluğunu sağa çevirip kapatın. Yani işlemi sonlandırın. Sorun bu sayede çözümlenmiş olacaktır.

İşlemden sonra arızada düzelme durumu olmazsa eğer açma-kapama düğmesini kullanarak cihaza reset atmalısınız. Resetleme işlemi ile sorun giderilir. Ancak arıza durumunda düzelme olmazsa eğer, işlemi yapamıyorsanız veya arıza durumu sıkça karşınıza çıkıyor ise bu durumda yapılacak başka bir uygulama yoktur. Mutlaka servis yardımı almanız gerekmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder