20 Haziran 2017 Salı

Solaris F0 Arızası

Günümüzde Demirdöküm Solaris model kombiler tercih edilip kullanılan kombiler arasında gelir. Arıza durumlarında tabi kullanıcılar her zaman yapılması gerekenleri merak eder ve uygulamak ister. Solaris model kombilerin Digital ve Basic modelleri bulunur. Yani ledli ve ekranlı modelleri bulunur. Ekranlı modellerde arıza kodları belirerek yaşanan sorun ifade ediliyorken Ledli modellerde ledler yanıp sönerek arıza durumu belirtilir. Bu sayede kullanıcı da hangi sorunu yaşadığını net olarak bilir ve ona göre bir uygulama yapar. Makalemizde size Ekranlı yani Digital model kombilerde karşınıza çıkan bir arıza kodu hakkındaki bilgilere yer vereceğiz. Digital Solaris F0 Arızası hakkında bilinçli olmak istiyorsanız eğer önerimiz makalemizi incelemenizdir. Tüm bilgiler yazımızda yer almaktadır.


Solaris F0 Arızası Nedir?

Tesisat su basınç problemidir. Basıncın düşük ya da yüksek olduğunu belirtir.

Solaris F0 Arızası Nasıl Çözümlenir?

Solaris model kombinizde böyle bir sorunla karşılaştığınız zaman önce basıncı kontrol etmeniz gerekir. Basınç düşük durumda mı yoksa yüksek durumda mı bunu öğrenmeniz gerekir. Uygulama da basıncın düşük ya da yüksek olup olmadığına bağlı değişmektedir.

Önemli!!! Demirdöküm Digital Solaris model kombilerde basınç göstergesi yani manometre olmaz. Ekranda bar değeri belirir. 1 barın altı düşük basınç, 2.5-3 barın üstü yüksek basınç demektir. Basınç düşük durumda ise yükseltmek yani su basmak gerekir, basınç yüksek durumda ise düşürmek yani fazla suyu almak gerekir.
  • Solaris kombi basıncı düşük ise; Solaris kombi ekranında beliren basınç değeri 1 barın altını gösteriyor ise (örneğin; 0.6 bar gibi) bu durumda kombiye su basmanız gerekir. Solaris model kombinin sol alt tarafındaki siyah renkteki doldurma musluğunu sola çevirmeli ve ekrandaki değer 1.5 olana kadar su basılmalıdır. Su basma işleminden sonra arıza düzelecektir. Doldurma musluğunu kapatmayı ihmal etmeyin. İşlem sonrasında sorunda düzelme olmaz ise açma-kapama işlemi yaparak kombiyi resetlemelisiniz.
  • Solaris kombi basıncı yüksek ise;  Solaris kombi ekranında beliren basınç değeri 2.5-3 barın üstünü gösteriyor ise (örneğin; 2.6 bar gibi) bu durumda fazla suyu tahliye etmek gerekir. Solaris model kombiye en yakın kaloriferin üst yan kısmını açarak oradan su almalı ve ekrandaki bar değeri 1.5 olana kadar işlemi devam ettirmelisiniz. Uygulama sonrasında bu bölümü kapatmayı unutmayın. Sorun çözümlenecektir. Sorunda düzelme olmaz ise açma-kapama düğmesini kullanarak resetleme işlemi uygulamalısınız.

İşlemleri yapmanız ile sorun düzelecektir. Yalnız işlemler her zaman başarılı bir şekilde yapılamayabilir ya da işlem sonrasında arıza durumu devam edebilir. Bu gibi durumlarda açma-kapama yani resetleme işlemini birkaç kez tekrarlamalı, sorun yine de düzelmez ise mutlaka Demirdöküm Servisi yardımı alınmalıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder