11 Şubat 2016 Perşembe

Nepto Kombiye Su Basma

Nepto kombiye su basma; Demirdöküm Nepto kombi kullanıcılarının merak ettiği sorular hakkındaki bilgilerimiz tüm hızımızla devam etmektedir. Bugün de Nepto kombi kullanıcılarına özel sunacağımız bilgi tesisat su basıncının düşmesi ile alakalı olacaktır. Nepto kombinizdeki bar değeri azaldığı zaman su basma uygulamasını nasıl hangi parça ile yapabilirsiniz? Sizlere bu konudaki bilgileri aktaracağız. Nepto kombilerde düşük su basıncı hatası F10 arıza kodu ile belirir. Ekranda F10 arıza kodu gördüğünüz zaman bu kombideki suyun yetersiz olduğunu belirtir. Yani kombinin suya gereksinimi vardır.

Nepto kombide bu hata kodu yer aldığında ya da hata kodu yer almadan kombideki basıncın azaldığını gördüğünüzde kombiye su basmanız gerekmektedir? Nepto kombide doldurma musluğu nerededir? Ya da Nepto kombiye nasıl su basılır sizlere hemen bilgisini sunarak yardımcı olalım. Kullanmakta olduğunuz Demirdöküm Nepto kombi basıncı düştüğü zaman kombinin direk alt kısmına doğru bakmanız gerekir. Nepto kombide doldurma musluğu kombinin hemen sağ alt kısmında yer almaktadır. Rengi de siyah olmaktadır. Siyah çevirmeli plastik uçlu parçayı bulmanız gerekir. Kombi altına bakarsanız zaten direk parça kendini gösterecektir. Parçayı bulduysanız saat yönünün ters istikametine doğru yani sol tarafa doğru çevirmeniz gerekmektedir. Sola çevirdiğiniz zaman kombiden su sesi gelmesi lazım. Su sesini duymuyorsanız parça arızalı olabilir. Bu anlamda servis yardımı alın. Fakat çevirdiğinizde direk su sesi geliyor ise bu Nepto kombiye su basıldığı anlamına gelir. Su basma uygulamasını bar değeri 1 ile 2 arasında olacak şekilde ayarlayın. 2 barın biraz üstüne çıksa da sorun olmaz. Mühim olan 2,5 ya da 3 barı geçmemesidir. Aksi durumda Nepto kombi su akıtacaktır. Bar değeri dediğimiz değere gelene kadar musluğu kapatmayın. Bu değere yaklaştığı zaman siyah doldurma musluğunu sola çevirerek kapatın. İyice de sıkın ve kapattığınızdan kesin anlamda emin olun.


Nepto kombiye su basma işlemi işte bu kadar basittir. Uygulamayı yapamadığınız durumda teknik destekler de alabilirsiniz. Bizleri aramanız bu anlamda yeterli olur. Önerimiz parçayı kesin olarak kapatmanızdır. Açık bırakırsanız kombiye su dolumu devam eder ve bar değeri artarak kombi su akıtmak zorunda kalır. Doldurma musluğu hassas bir parçadır. Dikkatli çevirmenizi öneririz. Su basımından sonra da düzelme olmaz ise servisin görmesi gerekir.

5 yorum:

  1. ya bar yokki bu nepto da hocam onu nasıl bulucaz

    YanıtlaSil
  2. Nerde bulacağım bar durumunu

    YanıtlaSil
  3. Mini vanayı aktif hale getirdiğimiz de ekrana bar seviyesi yansıyacaktır

    YanıtlaSil
  4. Ekrana bar gostergesi cok gec geliyor bende herdefasinda 3e kadar cikariyorum bunu nasil olacak

    YanıtlaSil
  5. Sol tarafta sıcak su ayar düğmesi var ya onu off a getirince bar değerini gösteriyor.Bar değerini gördükten sonra tekrar min le max arasında bir değere getirmeyi unutmayın.

    YanıtlaSil